Rechtswinkel

Gratis juridisch advies

GEMENGD HUWELIJK IN MAROKKO

Een gemengd huwelijk aangaan in Marokko is geen gemakkelijke opgave, maar onmogelijk is het niet. Met steun van Arabika zorgen wij dat u huwelijk in een korte tijdsbestek wordt voltrokken. Arabika geeft u het nodige advies en begeleidt u en uw partner om ervoor te zorgen dat het proces sneller en makkelijk verloopt. Wij kunnen uw partner ook klaarstomen met de nodige verplichte inburgeringscursussen in Marokko op de inburgeringstoets in Nederland succesvol te behalen.
Lees hier meer over de inburgeringscursus.

RECHTSWINKEL

U heeft een probleem of geschil met instanties in Marokko? Neem dan contact op met Arabika. We zullen direct met u het probleem bespreken en zoeken naar oplossingen. Onze mensen in Marokko geven u advies en ondersteunen u om tot een goed einde te komen. In eerste instantie probeert Arabika het probleem samen met u op te lossen.

Mocht u een zaak in Nederland, België of Spanje hebben. Ook in dat geval kunt u bij Arabika terecht. Met ons netwerk aan kantoren in die landen zoeken we naar een oplossing voor geschillen over bijvoorbeeld belastingen, uitkeringen, pensionen enzovoort in die landen.

MAROKKAANSE ECHTSCHEIDING 

In Marokko scheiden is vaak een heidens karwei. Waar moet ik zijn? Hoe pak ik het aan? Wat heb ik nodig en hoeveel gaat het kosten aan tijd, geld en energie? Vragen die bij een ieder die in Marokko moet scheiden naar boven komen. Klop eens aan bij Arabika en. Wij geven u graag informatie over hoe het proces verloopt.

Om een Marokkaanse echtscheiding te realiseren heeft u een aantal documenten nodig. De echtscheidingsbeschikking en echtscheidingsakte dienen voordat u ze in Nederland kunt gebruiken vertaald en gelegaliseerd te worden in Marokko. Mocht u die niet hebben dan kan Arabika die voor u opvragen. Wij zorgen voor de nodige vertaling van of naar het Arabisch en de nodige legalisaties van uw documenten. Arabika kan ook die taken, indien gewenst, op zich nemen. In geen enkel geval hoeft u zich geen zorgen te maken, wij begeleiden u van begin tot einde.

EXTRA INFORMATIE

De Marokkaanse familiewet bepaalt dat een echtscheidingsbeschikking uitgesproken door bijvoorbeeld een Nederlandse rechtbank in Marokko kan worden erkend. Deze rechtbank moet wel gespecialiseerd zijn in familierecht en de echtscheidingsbeschikking moet niet in strijd zijn met de Marokkaanse familiewet.

Daarnaast moet het huwelijk duurzaam zijn ontwricht en moet de buitenlandse echtscheidingsbeschikking definitief zijn. Dat geldt voor echtscheidingen tussen Marokkanen onderling of tussen Marokkanen en vreemdelingen.

Klik hier om onze veel gestelde vragen te lezen
Stuur uw documenten makkelijk en snel online

“Ook in Marokko kunt u terecht”

In Marokko heeft Arabika ook kantoren in tal van steden als Rabat, Tanger, Al-Hoceima, Nador en Berkane. Ook daar ondersteunen onze mensen u zorgvuldig bij het verwerken van uw vragen en opdrachten. Onderaan op de site staan al onze kantoren en de daarbij behorende contactgegevens.